L'associació Tyrius presenta el Programa TYRIUS ACOMPANYA

L’Associació Tyrius amb l’objectiu d’evitar l’aïllament i augmentar la qualitat de vida de les persones que es troben en una situació de soledat no desitjada, té previst desenvolupar, durant l’exercici 2020, el Programa TYRIUS ACOMPANYA. El Projecte ha sigut presentat en l’Assemblea General de desembre, celebrada a Alzira i a la qual van assistir més de 400 dones, la majoria d’elles integrants de juntes directives locals. En l’Assemblea es va destacar que el projecte sorgix d’una necessitat social cada vegada més freqüent i que tracta, fonamentalment, d’oferir un marc estructurat a les activitats que moltes associades ja estan realitzant a títol individual en els seus municipis.

En la Comunitat Valenciana existixen 218.900 persones majors de 65 anys vivint soles. Un 69% d’estos casos unifamiliars a partir d’esta edat són dones, amb 152.000 enfront dels 67.000 homes que opten per continuar vivint solos després d’enviduar.

Evidentment, viure en soledat no sempre implica una vivència desagradable ja que pot ser una experiència buscada i enriquidora. Però, la soledat no desitjada pot convertir-se en un sentiment dolorós i temut per un gran nombre de persones majors. Eixa soledat física i emocional és un símptoma de les estructures ‘defectuoses’ de la nostra societat i és precisament en estes situacions en les quals el Programa tractarà d’actuar.

Així doncs, a través del Programa TYRIUS Acompanya, es crearà una xarxa d’agents d’acompanyament, en els diferents municipis amb associació Tyrius que ho sol·liciten i sempre en coordinació amb els recursos públics i/o privats existents, es contribuirà a proporcionar canals que promoguen les relacions socials, evitant situacions de soledat no desitjada.

 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like