Cancel·lació de viatges per Alerta Sanitària

Si és la companyia qui cancel·la el viatge

Els passatgers afectats per cancel·lacions de vols com a conseqüència de la declaració d’emergència sanitària mundial tenen dret a:

Informació, assistència i reembossament del import del bitllet, o si és possible, transport alternatiu fins a la destinació final al més prompte possible o en una data posterior a la seua conveniència.

Com les cancel·lacions obeixen a una circumstància extraordinària aliena a la companyia, tal com recull el Reglament Europeu, el passatger no té dret a la compensació econòmica entre 250 a 600 euros que preveu la llei per als supòsits de cancel·lació de vols que es produixen per altres circumstàncies i segons el moment en el qual s’haguera informat el passatger de la cancel·lació.

En cas de que la companyia incomplisca les seues obligacions i no respecte els seus drets ha de reclamar a la companyia, i en cas de no rebre resposta, o esta no ser satisfactòria, pots presentar una reclamació, el nostre departament jurídic està a la teua disposició per a ajudar-te.

Quan és el viatger el que vol cancel·lar el viatge

Davant la declarada pandèmia de coronavirus, molts consumidors han decidit cancel·lar els seus viatges. Com actuar? 

El primer és revisar les condicions de cancel·lació del bitllet o del contracte.

  • Si és una tarifa flexible, oferirà opcions de reembossament o canvi de dates, no hi ha problema.
  • Si és una tarifa sense dret a canvis, no existix la possibilitat de recuperar els diners, llevat que la cancel·lació es dega a una causa que tinga la consideració de força major (circumstàncies extraordinàries imprevisibles i inevitables, alienes al qual les invoca). Des de Tyrius entenem que açò és el que s’està produint en les actuals circumstàncies, per la qual cosa podríem sol·licitar el reembossament o el canvi de dates.

Com sol·licitar la cancel·lació d’un vol o servici turístic?

Posa’t en contacte amb l’empresa (la companyia aèria o l’operador turístic, agència, hotel, etc.) amb el qual hagueres contractat, per a sol·licitar:

  • El canvi o ajornament del viatge (o servici) per a una data posterior, o bé
  • La cancel·lació del viatge i el reembossament del preu pagat sense despeses.

Què passa si he contractat un viatge combinat?

D’acord amb la directiva sobre viatges combinats, tant el viatger com l’operador turístic poden cancel·lar el viatge sense penalització en “cas de circumstàncies inevitables i extraordinàries que ocórreguen en el lloc de destinació o en els seus voltants i que afecten significativament el rendiment del paquet, o que afectar significativament el transport de passatgers a la destinació”.

En tals casos, el viatger té dret a obtindre un reembossament complet de qualsevol pagament realitzat pel paquet, dins dels 14 dies.

En la nostra opinió i la de la Comissió Europea, “els riscos significatius per a la salut humana, com el brot d’una malaltia greu com el COVID-19 en la destinació del viatge o en els seus voltants, generalment qualifiquen com a circumstàncies inevitables i extraordinàries”.

Viatges del Imserso

Tens dret al reembossament dels diners pagats, però no a una indemnització.

Dirigix-te a l’empresa organitzadora o amb qui hagueres contractat, ja siga l’agència de viatges, l’hotel o el mitjà de transport que tenies pagat. Si veus que la seua actitud no és favorable al reembossament, contacta amb els nostres servicis jurídics.

 

Cancelaciones-Viajes

Descargar Documento

 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like