Compte on compres online

De la compra presencial a la compra online.

Com reconéixer una botiga “online” falsa en fer una compra? És fàcil reconéixer-ho a simple vista? Després de la declaració de l’estat d’alarma com a conseqüència de l’emergència sanitària per COVID-19, i el consegüent confinament, ha originat un canvi en els hàbits de consum dels espanyols, detectant-se una evident transformació de la compra presencial a la compra a distància, espentada fonamentalment pel tancament dels establiments comercials, convertint al comerç electrònic en la via de fuita de moltes famílies a l’hora de comprar, sobretot productes.

Un de les majors pors que tenim en realitzar una compra en línia és ser víctima d’un frau , és a dir, que la botiga en la qual comprem no siga tal, i que es queden amb els nostres diners i informació personal, i nosaltres amb la impossibilitat de no poder reclamar o de no ser atesos.

Per a evitar estes situacions a l’hora de comprar per Internet és important tindre en compte els següents indicatius per a no caure en el parany dels defraudadors;

  1. No aparixen les dades de l’empresa, ni un telèfon de contacte. El primer que cal fer quan entrem en una botiga en línia és buscar la identificació del comerciant, i a més comprovar que disposa d’un número de telèfon per a contactar amb l’empresa fàcilment. Les pàgines que només disposen d’un correu electrònic per a contactar no aporten garantia suficient.

  2. Mostren preus extremadament baixos, allunyats de preus reals o tot costa el mateix. Quan una botiga “online” mostra un producte amb un preu “ganga” l’usuari ha de sospitar que es tracta d’un intent de frau. Si els preus són molt baixos l’aconsellable és desconfiar i no fer la compra.

  3. No hi ha comentaris sobre l’empresa o els que hi ha són negatius. Els sistemes de valoracions ajuden a contrastar les opinions d’altres usuaris que ja han fet la compra en el mateix “eCommerce”. Si la botiga no disposa de sistemes de valoracions , l’aconsellable és fer una cerca en fòrums o xarxes socials, i si només trobem opinions negatives o no aconseguim cap referència, l’aconsellable és no experimentar.

  4. Els “textos legals” o falten o estan mal redactats. Si un comerç online té textos que no són correctes, o són incoherents amb el negoci, no s’ha de comprar.

  5. Oferixen diverses formes de pagament i realment només accepten targetes de crèdit. Existixen botigues que en la portada oferixen diversos mitjans de pagament, entre ells Pay Pal que oferixen molta seguretat, però quan paguem només podem fer-ho amb targeta de crèdit.

#CompraAmbSeguretat #TyriusAconsella #TyriusT’Ajuda #ProtegintDrets

 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like