Entrevista Presidenta Tyrius: Reflexions sobre una societat Post COVID-19

Entrevista a Vicenta Alcàsser Navarro, Presidenta de TYRIUS

Juny 2020

Com està el covid-19 canviant la societat i com canviarà quan acabe? Les relacions socials han canviat en el confinament?

El primer canvi que hem aprés és a relacionar-nos d’una altra manera, primer amb el confinament, ara mantenint les distàncies de seguretat i seguint les pautes que ens marquen en cada de fase. Hem hagut de tirar mà de la imaginació i sobretot de les noves tecnologies, que ens han permés mantindre les relacions socials de manera diferent però molt satisfactòria.

A ningú ens passava pel cap el que ens ha passat aquests tres mesos i, no obstant això, el positiu d’esta situació és que ens ha donat la possibilitat de reinventar-nos cada dia, sent més creatius i traient el nostre gen altruista que tant de bo haja vingut per a quedar-se. Espere que l’escala de valors que ara hem recol·locat, romanga així molt temps, valorant el que de debò importa i no discutint per coses que dins d’1 any o de 5, no tindran gens d’importància.

Tant de bo continuem valorant determinats treballs, tan essencials en aquests temps de pandèmia, que abans ens semblaven quasi invisibles i ens hem adonat que han servit totalment per a salvar vides i perquè açò no parara de manera definitiva. Valorar que darrere de cada treball hi ha una persona, a la qual espere que continuem agraint com fins ara ho hem fet.

Com serà “El Dia Després”? El dia en què intentem recuperar la vida que portàvem?

El dia després haurem d’anar adaptant-nos a la nova realitat, amb paciència però plens d’energia per a poder portar-ho de manera positiva.

Des de TYRIUS treballem en un sector fonamental: la responsabilitat social. La promoció del bé comú i el nostre ferm propòsit de no deixar a ningú arrere des que es va formar l’Associació fa més de 50 anys, ens compromet a ajudar a la recuperació de la vida que portàvem però millorant amb el que hem aprés; ajudant a transformar la nostra societat, fent-la més solidària i més igualitària

Què ha ensenyat la crisi del coronavirus? Què creus que podem aprendre de tot el que està succeint?

Hem aprés a posar “en quarantena” moltes qüestions que consideràvem molt necessàries i hem deixat pas a les veritablement importants.

Hui, més que mai, la “comunicació no verbal” cobra molt protagonisme, l’escolta activa i l’empatia que teníem sorgixen amb més força com a “eina de supervivència humana”.

Sempre de les crisis sorgixen horitzons plens de noves possibilitats i hem d’estar atents per a veure-les. L’ésser humà té el do de la creativitat i esta genera un ventall d’oportunitats que hem d’aprofitar.

Hem aprés que sense científics amb els mitjans necessaris la ciència no pot avançar. Prioritzar el suport a estos, serà clau per a tindre solucions als problemes que vagen sorgint.

Posar el focus en la prevenció, per a evitar noves pandèmies, haurà de ser un objectiu a seguir. I saber que com sempre és fonamental cuidar i cuidar-nos.

Quins són els principals canvis que s’aveïnen?

Tenim molta faena per davant de conscienciació social en nous hàbits de consum i prevenció de la salut.

Cuidar i protegir la naturalesa, per a frenar el canvi climàtic és ja urgent, perquè encara que la majoria hem comprés la importància de prioritzar estos temes, encara no ens hem posat de debò per a aconseguir este objectiu, que és una obligació.

No podem mirar cap a un altre costat i no cuidar el planeta, així que el canvi per a mi serà posar-nos a la feina. I així ho anem fer des de TYRIUS, com a associació tenim la responsabilitat de conscienciar i sensibilitzara la societat, treballant en projectes per a poder aconseguir estos objectius.

La transformació digital en la pandèmia ha sigut un dels canvis més notables i que també perdurarà. El treball remot, les compres online, els pagaments electrònics, etc. han arribat per a quedar-se i és que hem avançat en mesos el que potser ens haguera costat anys.

Com serà el consumidor post-covid-19?

Serà més digitalitzat, amb major consum de comerç electrònic, però també valorant més el comerç i els productes de proximitat.

Serà més exigent i posarà més atenció en la higiene i la cura de la salut i del medi ambient.

I continuarem treballant amb el compromís de generar canvis favorables per a cobrir necessitats noves que han sorgit d’esta crisi sanitària.

Les associacions sense ànim de lucre de persones consumidores, som grans ambaixadores d’este moviment.

La majoria d’estudis diuen que canviarem els nostres hàbits de consum i començarem a comprar molt més per Internet. Estàs d’acord?

Si, d’acord totalment.

Hem vist com durant la pandèmia, el xicotet comerç també ha avançat molt a posar-se al dia i donar resposta a estos hàbits de consum que es quedaran. Crec que el canvi es farà a poc a poc, perquè encara hi ha una bretxa digital important, que impedix a molts ciutadans canviar els seus hàbits de consum.

Què significa per a tu ser consumidor responsable?

Per a mi consumidor responsable és el que ajusta els seus hàbits de consum a les seues necessitats reals, triant sempre les opcions que afavorisquen la salut, el medi ambient i una societat més igualitària.

Hem d’aprendre a veure quals són les nostres necessitats reals i no consumir per necessitats autoimposades, que ens esclavitzen o que rebutgem sense responsabilitat amb el medi ambient. A més de conéixer els nostres drets com a persones consumidores, ens hem de guiar per criteris que ens ajuden a contribuir a millorar la qualitat de vida nostra i de les generacions futures.

Des de Tyrius apostem i fomentem actituds que impliquen un consum conscient i crític, amb l’objectiu d’aconseguir este consum responsable tan anhelat, que pot transformar un mer acte de consum en un gest que ajude a canviar hàbits, afavorint la salut i cuidant el planeta.

.

You May Also Like