Tyrius denúncia a Wizz Air davant consum

TYRIUS DENÚNCIA A WIZZ AIR DAVANT LA DIRECCIÓ GENERAL DE COMERÇ I CONSUM DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Tyrius ha denunciat a l’aerolínia Wizz Air per infracció administrativa i pràctiques il·lícites en matèria de defensa de les persones consumidores.

La denúncia ha sigut presentada davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat Valenciana. Esta organització de consumidors ha pogut detectar que l’aerolínia Wizz Air utilitza un número de tarifació addicional (807) com a contacte telefònic al seu centre d’atenció al client.

Tyrius entén que l’ús d’estes línies suposa una vulneració de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, que establix que l’ús d’estes línies no pot tindre “un cost superior a la tarifa bàsica”, entenent com a tal “el cost ordinari de la cridada que es tracte”.

D’igual forma, la Directiva 2011/83/UE del Parlament Europeu recull que “en cas que el comerciant opere una línia telefònica, el consumidor no està obligat a pagar més de la tarifa bàsica”.

Les numeracions de tarifació addicional (807), que és precisament la utilitzada per Wizz Air per a contactar amb el seu centre d’atenció al client, comporten un cost que excedix a l’habitual d’una cridada a un número de telèfon fix o mòbil, més si tenim en compte la impossibilitat de contactar a través de correu electrònic, abocant en conseqüència al consumidor a fer ús necessàriament de la via telefònica, i en conseqüència a l’ús d’un número de tarifació addicional.

Precisament hui, 4 de setembre, el Ministeri de Consum ha anunciat que prohibirà que l’atenció al client es preste amb telèfons 902. Cal recordar en este sentit, que el cost de telefonar als números 902 no sol variar respecte al de qualsevol altra línia fixa, si bé, i tal com hem vingut denunciant, les companyies telefòniques exclouen normalment aquests números de les tarifes planes que comercialitzen, per aquest motiu les anomenades a números 902 suposen un sobrecost a la persona consumidora, a diferència del que ocorre amb els coneguts en essència com a números de tarifació addicional (807) que sempre generen cost addicional a càrrec del consumidor, i en benefici de l’empresa, en este cas de l’aerolínia denunciada.

Tyrius aplaudix l’anunci realitzat pel Ministeri de Consum, perquè les cridades a atenció al client no poden excedir mai del cost d’un número geogràfic, en el cas de la Comunitat Valenciana (96), si bé insta a les autoritats autonòmiques amb competències en matèria de consum a adoptar mesures enfront d’estes irregularitats, de manera efectiva i eficaç, en llaures a evitar que pràctiques il·lícites com la denunciada continuen donant-se malgrat la prohibició prevista en la normativa en matèria de defensa de les persones consumidores.

 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like