TYRIUS denuncia el bloqueig de les cites per a la «presa de petjades»

Tyrius denuncia el bloqueig de les cites per a expedir les targetes de residència impedint a les persones estrangeres l’exercici dels seus drets.

Des de fa sis mesos aconseguir cita per a un tràmit tan simple com renovar el permís de residència o l’obtenció de la Targeta d’Identificació de l’Estranger (TIE) s’ha convertit en  “missió impossible”.

Es tracta del que comunament es denomina “presa de petjades”, tràmit imprescindible, i sense el qual no s’expedix la targeta.

Tyrius denúncia que no s’habiliten suficients cites tant per a l’obtenció de la TIE com per a renovar els permisos de residència, afectant greument drets fonamentals de les persones estrangeres.

La cita prèvia és necessària per a realitzar l’últim tràmit per a l’obtenció del permís de residència. Este és un tràmit que se sol·licita a través de la Policia Nacional, concretament accedint a la web del Ministeri d’Interior, resultant des de l’inici de la pandèmia pràcticament impossible obtindre cita prèvia en oferir-se les mateixes amb “comptagotes”.

Esta situació es repetix dia rere dia en les diferents comissaries de policia de la Comunitat Valenciana, trobant-nos, en conseqüència, amb milers de persones afectades, que han rebut durant estos mesos la resolució favorable de la seua petició de residència o renovació, però no poden realitzar el tràmit presencial per a la “presa de petjades”, tràmit necessari per a l’expedició de la targeta d’identificació, generant nombrosos problemes com ara tindre un compte corrent, bloqueig de comptes bancaris o aconseguir una ocupació. Si bé la resolució favorable hauria de servir com a documentació vàlida i suficient, la falta d’informació sobre este tema impedix en la pràctica als afectats realitzar tràmits com els indicats.

Davant la gravetat de la situació, Tyrius insta a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, així com al Ministeri de l’Interior, al fet que s’adopten com més prompte millor, mesures necessàries i suficients per a pal·liar la situació denunciada. Sol·licitar una TIE hauria de ser tan simple com sol·licitar o renovar un DNI.

 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)

You May Also Like