Publicacions

Adjuntem una sèrie de documents i guies d’organismes públics per als consumidors. Són documents en PDF que podeu visualitzar, i en el seu cas, descarregar i imprimir..

Amb els petards, no te la jugues.

  • Us deixem les recomanacions de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de València.

A l’etiqueta, dona-li la volta

  • En la «Guia Ràpida per a comprendre les etiquetes dels aliments» editada per CEACCU, confederació a la qual pertany TYRIUS trobaràs com usar pas a pas una etiqueta o com llegir la informació nutricional

Problemes amb els Bancs?

  • En la Guia Ràpida Problemes amb els bancs editada per TYRIUSpodràs trobar informació pràctica sobre les execucions hipotecàries, així com sobre les principals comissions a les quals s’enfronten diàriament els consumidors. Si després de llegir esta guia encara tens dubtes, sempre podràs realitzar una consulta al nostre gabinet de consum.

Guía ràpida de compres online

  • En esta guia les persones consumidores es trobaran amb la informació necessària, de manera clara i senzilla, per a realitzar les seues compres a través d’internet. Coneixeran quines són les clàusules més habituals, els seus drets i les despeses “extra” amb els quals es poden trobar.

Protegix les teues dades

  • Protegix-te és una guia pràctica editada per la Federació de Mestresses de casa i Consumidors de la Comunitat Valenciana sobre la protecció de dades personals. En ella es s’aborden temes com: el tractament de dades; l’Agència de Protecció de Dades; quins són els nostres drets; els menors i la protecció de dades, entre altres. A més, en esta publicació trobaràs formularis per a donar-te de baixa, així com perquè les teues dades no siguen tractats amb finalitats comercials.

Guia jove de consum

  • Des de TYRIUS considerem convenient realitzar esta guia dirigida a la població juvenil, que els informe de temes que siguen del seu interés i dels drets que els assistixen com a persones consumidores, així com reclamar davant qualsevol vulneració dels mateixos i consells sobre la utilització de les noves tecnologies aplicades a la vida quotidiana. Esta guia oferix informació útil per a ser consultada com a consumidor, de manera que la joventut actue de forma informada, conscient i responsable, ja que han de tindre informació per a poder exercir els seus drets i utilitzar-los de manera efectiva.

Consells sobre videojocs

  • TYRIUS ha volgut llançar una guia ràpida per a educadors, compradors i consumidors amb l’objectiu d’oferir la informació necessària sobre l’etiquetatge dels videojocs. A l’hora d’adquirir un videojoc ens trobarem en el seu embalatge amb dos tipus d’informació iconogràfica: el sistema PEGI i els pictogrames. En aquesta guia també podrem trobar una sèrie de recomanacions que podem tindre en compte abans de comprar el videojoc, en el moment de comprar-lo i una vegada adquirit, quan, on i com usar-lo.

Guia de consum responsable

  • “Volem ser consumidors responsables” és una senzilla guia orientada al públic infantil on podran trobar tot el que han de saber sobre: l’energia, i com estalviar; l’aigua; un decàleg del consumidor eficient; el reciclatge, i finalment, com ser un consumidor just i solidari.

Segur que juguem segurs

  • “Segur que juguem segurs” és una guia ràpida on els consumidors i consumidores podran trobar tot el que han de saber abans d’adquirir un joguet segur. Així doncs, esta publicació contempla quins aspectes de l’etiquetatge hem de tindre en compte a l’hora de comprar un joguet adequat i segur per a les nostres filles i fills. També assenyala com previndre els riscos i com reclamar en cas que incomplisca amb la normativa de seguretat. I finalment, inclou un decàleg de bones pràctiques que hem d’aplicar abans i durant la compra d’un joguet.